Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Nieuw Amsterdams Jazzfestival

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juni vindt het IJAZZ-festival plaats. Een nieuw, grootschalig en gratis jazzfestival aan de Noord-Amsterdamse NDSM-werf, de nieuwe place to be aan de IJ-oever. Geheel in lijn met de bekende hoofdstedelijke bescheidenheid worden zo'n 35.000 bezoekers verwacht.

Bezoekers van het festival kunnen genieten van artiesten als Kraak & Smaak, Hans Dulfer, Room Eleven, het Rosenberg Trio, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Rita Reijs en New Cool Collective. Het hoofdpodium is de Ocean Diva, een groot evenementenschip in de haven van de NDSM-werf. Schuin daartegenover, bij het gebouw van MTV, staat als architectonische trekker de bijzonder vormgegeven Duveltent, met eveneens spraakmakende optredens. Op de Pollux aan de NDSM-pier zijn optredens van kleinere groepen, evenals in de IJ-kantine en andere locaties.

Bijzonder is dat het festival naast bovengenoemde grote namen tegelijkertijd een broedplaats wil zijn voor aanstormend talent: de IJAZZ Academy. Jonge talentvolle artiesten van de toekomst kunnen door middel van dit festival ervaring opdoen met grootschalige optredens. We noemen de Jazz Focus Big Band, SixAM, Jazz Kwartet Home Cookin en The Jazz Generation, allemaal onder leiding van Peter Guidi, saxofonist en leider van het Junior Jazz College. Dit gebeurt op de Young Talent Stage bij café Noorderlicht op de oostelijke NDSM-werf. De uitreiking van de IJAZZ Award voor de meest veelbelovende groep sluit dit programmaonderdeel af.

Klik
hier voor uitgebreide informatie.

(Jacques Los, 9.6.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.