Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Deloitte Jazz Award 2008 naar Michal Vaňouček

Afgelopen woensag heeft de Slowaakse pianist Michal Vaňouček in het Amsterdamse Bimhuis de Deloitte Jazz Award 2008 gewonnen. Pianist Gideon van Gelder, de gedoodverfde favoriet, en de Turkse zangeres Esra Dalfidan grepen naast de prestigieuze prijs. De finalisten werden begeleid door het trio van bassist en eerdere winnaar Stefan Lievestro.

De prijs is een aanmoediging voor getalenteerde jazzmusici die in Nederland wonen, al een zekere bekendheid genieten en aan het begin van een internationale carrière staan. De winnaar kreeg een bedrag van 20.000 euro. De jury noemde Vaňouček een 'virtuoos, sprankelend en buitengewoon vaardig pianist met een degelijke klassieke ondergrond'.

De pianist is bekend van de band As Guests, in essentie een samenwerkingsproject met de Tjechische vibrafonist Miro Herák, wisselend aangevuld met andere muzikanten (vandaar ook de naam). Zo wordt de groep op dit moment gecompleteerd door de Belgische bassist Janos Bruneel en de Portugese drummer Joao Lobo.

Eerdere winnaars van de Deloitte Jazz Award zijn Oene van Geel, David Kweksilber, Joris Roelofs, Jeffrey Bruinsma en Ben van Gelder (de broer van Gideon).

Meer weten?
Klik hier voor onze recensie van een Jazz at the Crow-concert van As Guests op vrijdag 13 oktober 2006 in Kraaij & Balder, Eindhoven.

(Jacques Los, 13.6.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.