Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Yuri Honing's Wired Paradise presenteert nieuwe cd

Op donderdag 12 juni is er in de Melkweg te Amsterdam een cd-presentatie van het nieuwe album van Yuri Honing's Wired Paradise: 'Meet Your Demons'.

Wired Paradise is ektrische groep van Honing. Deze bestaat uit Tony Overwater (bas), Joost Lijbaart (drums), de Duitse avant-garde jazzgitarist Frank Möbus (die tijdens de cd-presentatie zal worden vervangen door Stef van Es) en rockgitarist Paul Jan Bakker (ex-Anouk, ex-Kane) en natuurlijk Honing, die met zijn saxofoon de plaats van de zanger inneemt, een rol die hem goed past, en die hij ook al liet zien met het spelen van liederen van Schubert. Twee belangrijke invloeden bepalen het klankbeeld bij Wired Paradise: rock en electro. 'Meet Your Demons' is de eerste cd met Bakker als vijfde bandlid.

De muziek is geïnspireerd op recente Hollywood-klassiekers als 'L.A. Confidential', 'Kill Bill' en 'The Usual Suspects'. De cd bevat een zestal eigen composities die overheersend vurig en krachtig maar soms ook atmosferisch en melancholiek zijn. Daarnaast nam de saxofonist een verrassende nieuwe versie op van de popklassieker 'Wild Is The Wind'. In september start in Londen een internationale concerttour van Wired Paradise, die hen onder meer naar Amsterdam, Berlijn, Zürich en Wenen zal brengen.

Het jaar 2007 was een bijzonder jaar voor Yuri Honing. Zo maakte hij een wereldtournee met zijn trio door Midden-Amerika, Azië, het Midden Oosten en Zuid-Afrika. In november verraste hij vriend en vijand met de release van de cd 'Winterreise', een bewerking van het fameuze liederenboek van Schubert. In dat kader was 2007 tevens het jaar van het debuut van het Winterreise Festival, naar een idee van Honing. Het festival, dat ieder jaar op 29 december in Paradiso plaats zal vinden, is een grenzeloze reis door muziek tijdens de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw. Verder wordt Honing sinds de zomer van 2007 op de voet gevolgd door documentairemaakster Brigit Hillenius, die werkt aan een documentaire over de saxofonist.

Meer horen?
Op de MySpace-pagina van Yuri Honing zijn vier nummers van de cd 'Meet Your Demons' te beluisteren: 'Kaiser Soze', 'Lost', 'Wild Is The Wind' en 'Zitelle'.

(Maarten van de Ven, 24.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.