Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Benoît Martiny Band wint Amersfoort Jazz Talent Award

De derde Amersfoort Jazz Talent Award ging zondagmmiddag 18 mei naar de Benoît Martiny Band. "Deze groep speelde een luidruchtige, elementaire maar doeltreffende combinatie van jazz en hardrock", liet de jury weten. "Het resultaat klonk als Black Sabbath meets Art Blakey & The Jazz Messengers."

Zowel technisch – de stukken werden perfect uitgevoerd – als qua overtuiging – "iedere solo klonk als een noodkreet" – wist deze band de jury te overtuigen. "Het resultaat was een bijna intimiderende bak herrie, maar wel een bak herrie met structuur en overtuiging", zei de meestemmend voorzitter van de jury, AD- en Amersfoortse Courant-verslaggever Jeroen de Valk. In de vierkoppige jury hadden behalve De Valk twee leden van de organiserende partijen en saxofonist Ad Colen zitting.

De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk de zangeressen Julia Oschewsky en Renske Taminiau en hun begeleiders. Beiden brachten goed verzorgde songs, op de rand van singer-songwriter en jazz. En beiden beschikten over 'prachtige stemmen en uitgekiende arrangementen die door hun combo's met grote toewijding ten gehore werden gebracht'. Deze formaties komen terug naar Amersfoort voor een optreden in het JazzPodium Amersfoort.

De landelijke Amersfoort Jazz Talent Award werd dit jaar voor de derde maal uitgereikt. De Benoît Martiny Band ontvangt een geldbedrag van € 2500,- en speelt volgend jaar op het jaarlijkse Jazzfestival Amersfoort.

(Maarten van de Ven, 21.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.