Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Benefiet voor Konfrontationen-festival

Konfrontationen, het leukste festival voor geïmproviseerde muziek van Europa, dreigt na 25 jaar wegens geldgebrek te verdwijnen. De lijst van musici die op dit festival hebben gespeeld, waaronder veel Nederlanders, biedt een staalkaart van de internationale avant-garde. Menig muzikale samenwerking is er tot stand gebracht.

Dit festival in Nickelsdorf, op de grens van Oostenrijk en Hongarije, wordt gerund door restaurant-eigenaar en muziekliefhebber Hans Falb. Publiek en musici roemen de ongedwongen sfeer van het festival. De afterparty's, waar Falb zelf de plaatjes draait, zijn legendarisch.

Nu het doek voor dit grensverleggende festival dreigt te vallen worden in heel Europa benefietavonden georganiseerd, want zonder festivals als Konfrontationen wordt het muzikale landschap wel heel eentonig. Dus ook in Nederland. Komende woensdag 28 mei vindt in het Bimhuis te Amsterdam een benefietconcert plaats. Deelnemers aan het concert zijn: het duo Han Bennink/Oscar Jan Hoogland (drums/piano), de formatie Triolex met Tristan Honsinger (cello), Serigne Gueye (djembe) en Luc Ex (akoestische bas), Trio BraamDeJoodeVatcher & Peter van Bergen en Available Jelly. Het concert begint om 21.00 uur.

Peter Bruyn schreef een artikel over zijn beleving van het Konfrontation-festival. Lees het
hier.

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie over Konfrontationen.

(Maarten van de Ven, 21.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.