Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Django d'Or krijgt facelift

Gent Jazz (het voormalige Blue Note Records Festival, het is even wennen) en Dinant Jazz Nights blazen de jaarlijkse Django d'Or, de Belgische jazzawards, nieuw leven in. Het wat duffe, vooral francofone evenement krijgt een injectie middels een cheque van 10.000 euro voor de winnaar in de categorie Django d'Or Gevestigde Waarde. Het Gent Jazz Festival en Dinant Jazz Nights willen daarmee de uitstraling van deze wedstrijd vergroten en de ontwikkeling van een levendige Belgische jazzscene bevorderen. Jaar om jaar zullen de winnaars concerteren in Gent en Dinant.

Bij de Django d'Or gaat het om de belangrijkste Belgische jazzawards, opgesplitst in drie categorieën: Gevestigde Waarde, Beste Jong Talent, de 'Bijzondere prijs van de Belgische Artistieke Promotie van auteursvereniging SABAM'. De laureaat daarvan is een jazzpersoonlijkheid die omwille van zijn of haar bekendheid en/of verdiensten succesvolle acties heeft ondernomen ter ondersteuning van de jazz.

De Django D'Or-prijzen 2008 worden uitgereikt op 10 juli, tijdens de openingsdag van het Gent Jazz Festival. Daaraan voorafgaand zullen de winnaars van 2007, Pascal Mohy (Django d'Or Jong Talent) en Pierre Van Dormael (Django d'Or Gevestigde Waarde) een kort optreden verzorgen.

(Maarten van de Ven, 19.4.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.