Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Opnieuw geen Jazz in Lighttown

Het licht lijkt definitief te doven voor het Eindhovense Jazz in Lighttown. Voor het tweede opeenvolgende jaar gaat het festival vanwege geldgebrek niet door.

Organisatievoorzitter Hans Brian hoopt nog wel in 2009 een nieuwe editie van de grond te tillen. "Maar nu zijn twee jaar vergaan", beseft hij. Brian kreeg in december te horen dat het festival van binnenstadsorganisatie stichting CityDynamiek of de gemeente Eindhoven geen subsidie zou krijgen. "Dat maakt het ook moeilijk om met succes bij sponsors aan te kloppen." Voorheen stak CityDynamiek 35.000 euro in Jazz in Lighttown. De organisatie zocht sinds vorig jaar naar een nieuwe datum en een mogelijke andere opzet. Jazz in Lighttown zat eind augustus aan het einde van het evenementenseizoen. Sponsors en horeca waren niet tevreden over het festival, dat kampte met afnemende bezoekersaantallen. Hoofdsponsor Dorint Hotel trok zich terug.

Het idee van CityDynamiek en de gemeente Eindhoven was om het evenement te combineren met de uitreiking van de Edison Jazz Awards in Muziekcentrum Frits Philips in november. In een aparte tent zouden dan jazzconcerten kunnen worden gegeven. Jazz in Lighttown ziet dat niet zitten, onder meer omdat dan toegang moet worden geheven. Ook een koerswijziging naar een kleinschaliger concept op verschillende binnenlocaties is volgens Brian financieel niet haalbaar.

Het alternatief van de organisatie, het festival in de vertrouwde formule in mei of juni, kan echter niet op subsidie rekenen. Ondanks steun van de horecaondernemers op de Markt, die daar volgens woordvoerder Perry Kusters 'wel heil in zagen'. CityDynamiek meent dat onvoldoende draagvlak in de stad bestaat voor een 'breed jazzevenement', stelt directeur Eric Boselie. Bij de verdeling van subsidiegelden moet Jazz in Lighttown het wat CityDynamiek betreft afleggen tegen evenementen die zich richten naar de gemeentelijke speerpunten design, kunst en technologie en licht.

Dit artikel verscheen eerder in het Eindhovens Dagblad.

(Peter Scholtes, 13.3.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.