Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Jazz met Pasen: East of Eastern in Nijmegen

Aanstaande maandag, 24 maart (tweede paasdag), vindt in Nijmegen-Oost voor de vijfde maal in successie de jazztafette 'East of Eastern' plaats. Deze eerste lustrumeditie zal een speciaal karakter dragen. Maar liefst vijftig acts in verschillende muziekstijlen, met de nadruk op jazz, zullen op tweede paasdag vanaf 12.00 uur de revue passeren op achttien verschillende locaties in Nijmegen-Oost.

Het festival wordt zoals gebruikelijk voorafgegaan door een jazz-gospelviering, gevolgd door een vijftal masterclasses van topmusici en de speciale EaSTERn-concerten, waarna traditiegetrouw om 16.00 uur de jazzestafette start die tot ongeveer 22.00 uur duurt. Deelnemers daaraan zijn onder meer het Thijs van Otterloo Kwintet, Wim Bronnenberg & Teake Stol, PitchWhiteStorm, Saskia Laroo, Masha Bijlsma en het Stefan Lievestro Sextet.

De lustrumeditie wordt officieel geopend door de Nijmeegse loco-burgemeester Hans van Hooft sr., voorafgaand aan het EaSTERnconcert van Fay Claassen om 14.00 uur in het Canisius College. Voor dat concert, alsmede voor het concert van Bo's Da Bomb (met saxofonist Bo van de Graaf) in de Lutherse Kerk, geldt een toeslag van € 5,-. De rest van het programma is toegankelijk met een passe-partout van slechts € 5,-. Voor kinderen onder de 12 en 65-plussers is het festival gratis toegankelijk.

Klik hier voor uitgebreide informatie over het programma.

(Jacques Los, 22.3.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.