Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Interview Jim Black

Drummer Jim Black is niet eenkennig. Hij speelt in verschillende bands met uiteenlopende invalshoeken. Als tiener speelde hij al zowel garagerock als bigband-jazz. Hij bezocht het prestigieuze Berklee College of Music in Boston, maar een even belangrijke leerschool was voor hem het jarenlange spelen in tal van formaties en stijlen.

De muziek van AlasNoAxis, waarin ook Chris Speed (tenorsax en klarinet), en de IJslanders Hilmar Jensson (elektrische gitaar) en Skúli Sverisson (elektrische bas) spelen, gaat meer richting postrock dan jazz. Pachora (met Black, Speed, Sverisson en Brad Shepik op elektrische saz, tambura en gitaar) combineert Balkan-invloeden met jazz-georiënteerde thema's. Human Feel bestaat naast Black en Speed uit Kurt Rosenwinkel (gitaar, stem) en Andrew D'Angelo (altsax, basklarinet) en speelt langs de grenzen van pop, rock en jazz.

Black is verder te horen in, onder veel meer, Speeds Yeah NO, Dave Douglas' Tiny Bell Trio, Carlos Bica's Azul, met Ellery Eskelin en Andrea Parkins, Tim Berne, Ben Monder, maar ook Laurie Anderson of Lee Ranaldo. Momenteel tourt Black met Tyft, de groep van Jensson, waarin ook D'Angelo weer opduikt. Hij werkt aan een nieuw album van AlasNoAxis.

Robert Muis sprak uitvoerig met allround drummer Jim Black. Lees hier het complete interview, dat eerder in Gonzo (Circus) verscheen.

Meer weten?
  • Lees hier onze recensie van het concert van Human Feel in het Bimhuis op 7 februari 2007.

    (Cees van de Ven, 9.2.08) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.