Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Inschrijving Deloitte Jazz Award 2008 gestart

Kandidaten kunnen zich sinds vandaag inschrijven voor deelname aan de Deloitte Jazz Award 2008. De aanmoedigingsprijs van 20.000 euro (en daarmee de grootste jazzprijs van Nederland) wordt op woensdag 11 juni 2008 voor de zevende maal uitgereikt in het Bimhuis te Amsterdam.

De Deloitte Jazz Award, bestemd voor 'talent deserving wider recognition', is een initiatief van Deloitte. De prijs wordt, evenals twee stimulansprijzen van € 2.500, ter beschikking gesteld met als doel een bijdrage te leveren aan de verdere carrière-ontwikkeling van jazzmusici.

Op dinsdag 6 mei 2008 wordt een voorronde gehouden in comedy/jazzclub Toomler in Amsterdam. De door een vakjury geselecteerde kandidaten worden die avond begeleid door een ritmesectie onder leiding van bassist en voormalig DJA-winnaar Stefan Lievestro.

Nieuw dit jaar is dat de kandidaten ook in de finale door dit kleinere ensemble begeleid worden. Voorts wordt naar de allereerste editie teruggeblikt; Randal Corsen, Francien van Tuinen en Oene van Geel – finalisten respectievelijk winnaar van de eerste editie en inmiddels niet meer weg te denken uit het internationale jazzcircuit – verzorgen een gastoptreden. De presentatie is in handen van Wilfried de Jong.

Kandidaten kunnen zich tot uiterlijk 21 maart 2008 inschrijven. Klik
hier voor informatie over de aanmeldingscriteria en inschrijvingsprocedure.

Meer weten?
  • Ons bericht over de Deloitte Jazz Award-winnaar in 2007, Ben van Gelder.

    (Maarten van de Ven, 31.1.08) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.