Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Fonds moet Andrew D'Angelo redden

De in 1966 in Seattle, Washington geboren saxofonist/componist Andrew D'Angelo is getroffen door een hersentumor. Eén dezer weken zal er chirurgisch worden ingegrepen. Zoals zeer vele andere Amerikanen is ook D'Angelo niet verzekerd. Er is een fonds opgericht om de ziektekosten te kunnen betalen. U kunt hem steunen met een donatie via PayPal.

Andrew D'Angelo is een bewogen en krachtvolle blazer die behoort tot de nieuwe generatie Brooklyn-improvisatoren. Hij speelt in de bands Human Feel, Matt Wilson Quartet en Tyft, met mensen als saxofonist Chris Speed, drummer Jim Black en gitarist Kurt Rosenwinkel. Ook op het BIM-podium is Andrew geen onbekende. In 1986 verhuist hij naar Brooklyn en vestigt zich daar in de avant-garde scene rondom de Knitting Factory. In 2008 debuteert hij met zijn trio (Jim Black en Trevor Dunn) op Skirl Records met de cd 'Skadra Degis'.

In de Verenigde Staten, van IJsland tot Spanje, van Noorwegen tot Italië; over de hele wereld worden er momenteel benefietconcerten georganiseerd, teneinde de saxofonist bij te staan in de kosten van de operatie en het herstel. Op zondag 17 februari jl. werd in de Badcuyp te Amsterdam ook zo'n benefiet gehouden. Enkele muzikanten die daar optraden waren Jasper en Bram Stadhouders, Pär Lammers, Sanne van Hek en Gerri Jäger.

Meer weten?
  • Beluister muziek van D'Angelo via zijn MySpace-site.
  • Onze recensie van het concert van Tyft in Wilhelmina (Eindhoven) op 22 oktober 2007.
  • Onze recensie van het concert van Human Feel in het Bimhuis (Amsterdam) op 9 februari 2007.
  • Onze recensie van het concert van de Matt Wilson Group tijdens het North Sea Jazz Festival 2004.

    (Jacques Los & Maarten van de Ven, 29.2.08) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.