Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




I Compani brengt Winterknallers

I Compani presenteert vanavond in het Nijmeegse Lux-theater een nieuwjaarsfestival met vier groepen van musici die in dit vermaarde jazzensemble spelen. Met Bo's Art Trio, Strijkkwartet Kaas, de Barockpuppies en Veenendaal/Kneer/Sun. Verder nog een deel waar ook het publiek aan mee mag doen.

De feestelijke improvisatiemuziek van Bo's Art Trio heeft een groot beeldend vermogen, direct uit de tube, spontaan, met een voorliefde voor felle kleuren, hier en daar gelardeerd met fijne nuances en miniatuurtjes. Zij presenteren hun nieuwe cd 'Jazz Is Free And So Are We'. Met Bo van de Graaf op saxen, Michiel Braam op piano en Fred van Duijnhoven op drums.

Pianist Albert van Veenendaal, bassist Meinrad Kneer en drummer Yonga Sun zijn drie eigenzinnige musici, die zich laten leiden door intuïtie en inspiratie. Ze kunnen eenzelfde compositie telkens weer heel anders laten klinken. Epische muzikale avonturen, geleid door een ijzersterk gevoel voor vorm en groove. Morgen spelen ze overigens in het Bimhuis, samen met Michiel Braam's Wurli Trio.

Het Kaas Strijkkwartet bestaat uit vier strijkers uit drie verschillende landen, met zeven verschillende achtergronden, die een nieuwe drive geven aan bekende en minder bekende stukken uit het pop-, folk- en jazzrepertoire. Met hier en daar een flinke scheut improvisatie. Ook spelen ze nieuwe composities van hedendaagse componisten.

De Barockpuppies is een nieuw project van beeldend kunstenaar/veejay Martijn Grootendorst en altvioliste Saskia Meijs. Een optreden van Barockpuppies is een beeldend concert, waarin oude en nieuwe muziek elkaar afwisselen. De projecties vertellen het verhaal achter de muziek of andersom. Ook met tapdanseres Marije Nie en violiste Manon Meijs.

Maar het publiek doet ook mee. Tijdens een stuk dat door alle 13 musici gespeeld wordt, mag het publiek het podium op om met mobieltjes foto's en filmpjes te maken. In de pauze kun je het materiaal per Bluetooth versturen. De veejay gaat vervolgens aan de slag en aan het einde van de avond wordt het stuk nogmaals gespeeld, maar dan met de visuele bijdragen van het publiek.

Meer weten?
  • Kijk op de website van I Compani voor meer informatie.
  • Klik hier voor praktische informatie over het Winterknallers-festival.

    (Maarten van de Ven, 4.1.08) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.