Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazz Middelheim vanaf 2008 georganiseerd door Blue Note Records Festival

De Vlaamse staatsomroep VRT heeft beslist de organisatie van Jazz Middelheim uit te besteden. Ze heeft hiervoor het vertrouwen gesteld in de organisatoren van het Blue Note Records Festival in Gent. Deze samenwerking zal ertoe leiden dat Jazz Middelheim opnieuw jaarlijks kan plaatsvinden en zowel op organisatorisch als programmatorisch vlak een nieuwe stap kan zetten.

Jazz Middelheim zal in zijn nieuwe hoedanigheid voor de eerste keer in 2008 plaatsvinden. Beide partners benadrukken dat Jazz Middelheim een VRT-omroepfestival blijft. De praktische uitwerking en programmering worden echter uitbesteed aan de organisatoren van het Blue Note Records Festival, die voor de productionele en inhoudelijke invulling instaan. Nauw overleg met de VRT garandeert een dynamische interactie tussen het festival en radio, tv en internet.

De nieuwe organisatoren en de VRT beklemtonen dat het bekende Jazz Middelheim in Park Den Brandt in Antwerpen met veel respect voor het verleden zal georganiseerd worden en herkenbaar zal blijven voor de trouwe bezoekers. Middelheim is een fantastisch festival dat in 2007 een recordaantal bezoekers haalde met een erg mooie affiche. De sfeer en setting van het festival zijn uniek en dat moet behouden blijven. Ook de periode, rond 15 augustus, blijft behouden.

Meer weten?
  • Lees de uitgebreide verslagen van Jazz Middelheim 2007 door Koen Van Meel: dag 1, dag 2,
        dag 3, dag 4 en dag 5

    (Maarten van de Ven, 24.1.08) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.