Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuwe Zapp-project: Jumping The Rocky Mountains

Het Zapp String Quartet staat bekend als het meest wervelende en hardst groovende strijkkwartet van Nederland. Geïmproviseerde muziek, jazz, rock, etnische en hedendaagse muziek: het kwartet zet alle genres met veel enthousiasme naar eigen hand. In 2005 ontving de groep daarvoor de prestigieuze Kersjesprijs.

Alle spelers zijn sterke solisten en improvisatoren. Ieder bandlid componeert ook voor het kwartet. Naast de eigen projecten speelde Zapp met een grote verscheidenheid aan Nederlandse en internationale artiesten.

Na zeer inspirerende ontmoetingen tijdens een tournee door Canada in de zomer van 2006 besloot Zapp een project te doen met nieuwe composities van bevriende Amerikaanse en Canadese musici/componisten. Zij schreven muziek voor Zapp vanuit zeer uiteenlopende invalshoeken: de rollende grooves van John Scofield, de progressieve rock en Frank Zappa-achtergrond van Mike Keneally, de rijke harmonische taal van Brent Fischer en een verrassend groovend pizzicatostuk van Mark Feldman zijn daar slechts enkele voorbeelden van.

In het voorjaar van 2008 volgt de cd-presentatie. Rond die tijd gaat Zapp ook op tournee door Nederland, waarna de band verder 'jumpt' in onder andere Amerika, Canada, Zweden en China.

Op de Belgische muziekwebsite Kwadratuur bespreekt Koen van Meel 'Wind Machine', een compositie van de Canadese componist Allan Gilliland, die ook is terug te vinden op de komende cd van Zapp. Klik
hier om het artikel te lezen en om 'Wind Machine' te beluisteren.

Vanavond is dit interessante strijkkwartet vanaf 20.30 uur te zien en te horen in Dommelhof bij Jazzcase in Neerpelt. Tijdens dit concert zal de muziek uit het programma 'Jumping The Rocky Mountains' centraal staan.

Meer weten?
  • Klik hier voor meer informatie over het JazzCase-concert van Zapp in Dommelhof.
  • Klik hier voor meer informatie over de nieuwe cd en aansluitende tournee van Zapp.

    (Cees van de Ven, 20.12.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.