Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Gideon van Gelder wint Jazztalent-prijs

Pianist en componist Gideon van Gelder heeft zondag 2 december de jaarlijkse prijs van de Stichting Jazztalent ontvangen. De 24-jarige jazzmuzikant ontving een stipendium van 2500 euro tijdens een feestelijk jazzconcert in huize Zeerust aan de Amsterdamse Keizersgracht, waar hij met zijn combo optrad. De Stichting Jazztalent reikt de prijs alweer voor het negende jaar uit.

Gideon van Gelder komt uit een muzikale familie: zijn vader heeft een jazzmuziekwinkel, zijn moeder is een klassiek geschoolde zangeres, terwijl ook zijn broer jazzmusicus is. Al op 17-jarige leeftijd werd Gideon gevraagd om mee te spelen met het Concertgebouw Jazz Orchestra. Drie jaar later speelde hij al op het North Sea Jazz Festival. Hij werd als eerste jonge Nederlandse jazzmusicus geselecteerd voor het Kennedy Centre in Washington DC en kreeg recent een scholarship voor een jazzopleiding in New York. Van Gelder is zojuist afgestudeerd aan het Amsterdamse Conservatorium. De jazzdocenten van dit Conservatorium wijzen elk jaar de winnaar van de Jazztalent-prijs aan.

Gisteren speelde Van Gelder nog in het Concertgebouw, onder anderen met de vorige Jazztalent-prijswinnaars Clemens van der Feen en Flin van Himmen. Volgende maand gaat hij naar New York voor een optreden met het Jose James Quartet.

Meer weten?
  • Onze recensie van een concert van de Young All Stars uit 2006 met onder meer Gideon van Gelder.

    (Maarten van de Ven, 18.12.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.