Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Bob Hagen (foto: Rodney Kersten)

Jazz Impuls blikt vooruit met Showcase

Dat je er in de moderne jazzwereld vroeg bij moet zijn, bewees Stichting Jazz Impuls op maandag 29 oktober. In de schitterend tot Philharmonie verbouwde Schouwburg van Haarlem werd namelijk voor een vijfigtal geïnteresseerde theatervertegenwoordigers, persmensen en radiovertegenwoordigers het programma voor het seizoen 2008-2009 gepresenteerd, alweer het vijfde seizoen in de theaters voor Jazz Impuls. Het seizoen 2008-2009 zal uit twaalf verschillende dubbelconcerten gaan bestaan.

Nu de inhoud van de dubbelconcerten een zekere bekendheid heeft verkregen bij publiek en podia, zet Jazz Impuls voor het komende seizoen een volgende stap met de toevoeging van jong talent aan de concerten.

Net als bij de klassieke muziek krijgt nu ook jong jazztalent de kans zich op serieuze podia te presenteren. Uiteraard is dit voor de ontwikkeling van dit jonge talent van grote waarde. Tijdens deze Showcase stelden al een aantal jonge musici, waaronder zangeres Kim Hoorweg, pianist Dimitar Bordurov, altsaxofonist Jasper van Damme en zangeres Esra Dalfidan, zich aan de aanwezigen voor.

Hans Dijkstal, lid van het comité van aanbeveling, Jochem van Eeghen, directeur van het Prinses Christina Concours en Jaap Lampe, directeur van de Philharmonie Haarlem, hielden een kort betoog over het culturele belang van de jazzmuziek. Daarnaast prezen ze het initiatief van Mister Jazz Impuls Bob Hagen om jazzconcerten voor een groot(schouwburg-)publiek te programmeren.

Meer weten?
  • De website van Stichting Jazz Impuls.

    (Rolf Polak, 13.11.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.