Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Winnaars Edison Jazz/World Awards 2007 bekend

Afgelopen donderdag maakte de Edison Stichting bekend dat Eric Vloeimans, Michael Brecker, Silje Nergaard, Wende Snijders en Weather Report een Edison Jazz/World Award 2007 hebben gewonnen. De prijzen worden op 6 november uitgereikt tijdens het Edison Jazz/World Music Awards Gala in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

Eric Vloeimans wint zijn Edison in de categorie Jazz Nationaal voor zijn album 'Gatecrashin’'. De begin dit jaar overleden Michael Brecker valt met zijn album 'Pilgrimage' postuum in de prijzen met een Edison in de categorie Jazz Internationaal. De Noorse zangeres Silje Nergaard ontvangt de prijs in de nieuwe categorie Jazz Vocaal voor het album 'Darkness Out Of Blue'. Voor de in het Engelse Beckenham geboren zangeres Wende Snijders is het alweer haar tweede Edison, dit keer in de categorie World, voor haar album 'La Fille Noyee'. De dvd 'Live At Montreux 1976' van Weather Report wordt bekroond in de categorie dvd. De winnaar van de Jazzism Publieksprijs wordt medio oktober bekendgemaakt.

De Edison wordt sinds 1960 uitgereikt en is daarmee de oudste muziekprijs van Nederland, bestemd voor geluidsdragers van bijzondere kwaliteit.

Meer weten?
  • Lees onze recensie van Eric Vloeimans' 'Gatecrashin’'.
  • Lees het interview dat Eddy Determeyer begin dit jaar had met Eric Vloeimans.

    (Maarten van de Ven, 5.10.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.