Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Pierre Anckaert Trio wint Jazz Hoeilaart

De 29ste editie van Jazz Hoeilaart is zaterdag gewonnen door het Pierre Anckaert Trio. Op de tweede plaats eindigde Green Serene uit Noorwegen, derde was Flux uit Denemarken. Het is voor het eerst sinds 1999 dat een Belgische groep het festival weer eens wint. De jury koos voor het Pierre Anckaert Trio, omdat ze "moeilijke muziek spelen met het hart, waardoor het gemakkelijk te verstaan is."

Het trio, dat bestaat uit pianist Pierre Ankaert, bassist Hendrik Vanattenhoven en drummer David Harker, wist de jury te charmeren met hun variëteit aan muziek. Jury-voorzitter Erik Moseholm uit Denemarken verwoordde het als volgt: "Het Pierre Anckaert Trio speelt moeilijke muziek met het hart, waardoor het gemakkelijk te verstaan is. Het zet aan tot luisteren omdat de muziek zo gevarieerd is met dynamische vitaliteit, latin rhythm, wisselend met warme gevoelens en mooie ballad-playing met een mooie triosound."

Jazz Hoeilaart ging van start in 1979 met als doel bekendheid te geven aan verdienstelijke jazzmusici jonger dan 30 jaar. Tijdens de beginjaren werd de wedstrijd nog georganiseerd in het kader van het jaarlijks druiven- en wijnfestival van Hoeilaart en kwamen de deelnemers uit Nederland en België. Maar daarna groeide Jazz Hoeilaart uit tot één van de voornaamste internationale jazzwedstrijden. Tussen 1979 en 2007 ontvingen de organisatoren niet minder dan 1707 inschrijvingen van kandidaten uit meer dan 50 verschillende landen, wereldwijd.

(Maarten van de Ven, 1.10.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.