Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nederlands en Belgisch jazzsucces in het buitenland

Na het grote succes van saxofoniste Candy Dulfer, die vorige week piekte op een tweede plaats in Billboards Top Contemporary Jazz met haar meest recente album 'Candy Store', volgt nu het nieuws dat het uitstekend gaat met de nieuwste cd van de Belgische jazzvocalist David Linx, 'Changing Faces'. Dit album, waarop de zanger samenwerkt met het Brussels Jazz Orchestra, is een hit in Frankrijk. De cd krijgt er lovende kritieken en stond vorige week nog op zeven in de lijst van meest verkochte jazzplaten.

Linx geniet een internationale reputatie, maar scoort vooral goed in Frankrijk, waar hij in 2005 de prestigieuze Chevalier des Arts et des Lettres kreeg. Dat ridderschap is de belangrijkste onderscheiding die in Frankrijk wordt uitgereikt aan mensen uit de culturele sector. Aan 'Changing Faces' werkten elf internationale arrangeurs mee en diverse gasten voor duetten. Het album verzamelde in Frankrijk lovende kritieken. Zo noemt Nouvel Observateur het album een must in zijn genre, terwijl Jazz Magazine het heeft over Linx als "een enorme jazzvocalist".

Dulfer is erg enthousiast over haar Amerikaanse succes. 'Candy Store' mag in de nieuwste lijst dan weliswaar gezakt zijn naar de tiende plaats, toch is het een grote erkenning voor de saxofoniste dat ze zich opeens zomaar terugvond tussen haar jazzhelden in een hitlijst. Zo wist alleen Herbie Hancocks nieuwste plaat, 'The Joni Letters', de Nederlandse van een eerste plek af te houden. Voor Dulfer opent het succes weer deuren in Amerika; het leverde haar behalve optredens ook radio- en televisie-interviews op.

Meer weten, horen en zien?
  • Klik hier voor The Making of 'Changing Places'.

    (Maarten van de Ven, 31.10.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.