Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Paul van Kemenade: uitgebreide jubileumtournee en interview

Altsaxofonist, componist en programmeur (Stranger Than Paranoia) Paul van Kemenade is dit jaar 30 jaar musicus en 25 jaar actief met zijn kwintet. Van oktober tot en met december zijn er zo'n 35 concerten met Van Kemenade - zowel met als zonder het jubilerende kwintet - in verschillende bezettingen, in uiteenlopende projecten en met nationale en internationale gasten.

Zo zijn er combinaties met het Metropole Orkest, Ray Anderson, Han Bennink en Ernst Glerum, duo's met Michiel Braam en Jan Kuiper, het Paul van Kemenade Quintet met gasten zoals Les Frères Guissé uit Senegal, Feya Faku en Sydney Mnisi uit Zuid-Afrika en de Nederlanders Rik Mol en Ferhan Otay, het Duits-Nederlandse sextet Borderhopping, strijkproject 'Strings Get Wings' (met onder anderen de Franse violist Pierre Blanchard), het Brabants Jazz Orkest en het Podium Trio.

Deze tournee wordt ingeleid met drie triple-concerten: op 11 oktober in 013 (Tilburg), op 12 oktober in de Harmonie (Leeuwarden) en op 14 oktober in het Muziekgebouw aan het IJ (Amsterdam). Op deze drie avonden optredens van Paul van Kemenade in combinatie met Les Frères Guissé & het Quintet Plus, Michiel Braam en het Metropole Orkest. Op donderdag 18 oktober is Paul van Kemenade met zijn kwintet te zien en te horen bij Jazzcase in Neerpelt. Gasten zijn dan gitarist Ferhan Otay, tenorsaxofonist Sydney Mnisi en trompettist Feya Faku.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

Ter gelegenheid van deze jubileumtour had Eddy Determeyer een uitgebreid gesprek met Paul van Kemenade. "Je hoeft geen stom woord te kunnen wisselen, je kunt zó muziek maken. Ook al is het klassiek, soit, ik bedoel: je kunt altijd muzikaal een weg vinden als je bereid bent en ontvankelijk wil zijn voor de tegenpartij."

Lees het complete interview hier.

(Jacques Los, 9.10.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.