Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Fire in the City

Brandende muziek op zaterdag 6 oktober. Brandhaard is het SJU Jazzpodium. Liefst tien topmusici uit de internationale impro-scene treden op: het Ab Baars trio met Ken Vandermark, het Frank Gratkowski Quartet en Lasse Marhaug & Terrie Ex.

Alle groepen spelen in ieder geval één set in de eigen bezetting. Daarnaast worden er combinaties gemaakt waarbij de improvisatoren van deze avond elkaars krachten meten. Korte improvisaties in onverwachte (en soms nog nooit eerder gehoorde) combinaties. Wie met wie speelt hangt van het moment af, van het humeur van musici en festivalprogrammeur Marcel van Kranendonk.

De muziek van deze avond is uniek, eenmalig, niet reproduceerbaar. Vandaar het motto van dit minifestival: 'When you hear music, after it’s over, it’s gone in the air. You can never capture it again' (Eric Dolphy). Fire in the City biedt muziek met soms weinig of geen aanknopingspunten; het gaat om de unieke momenten, om het hier en nu. Als het voorbij is, komt het nooit meer terug. Muziek voor liefhebbers van jazz, improrock, elektronica, wereldmuziek en noise – geen muziek voor bange mensen.

Voor uitgebreide informatie klik hier.

(Jacques Los, 1.10.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.