Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Jazz in de Bieb

Contrabassist René van Beeck nodigt in samenwerking met de Centrale Bibliotheek van Amsterdam regelmatig jazzmusici uit voor een concert in het Theater van 't Woord. De gasten zijn bijvoorbeeld Amerikaanse of Europese topmusici die op doorreis zijn, gerenommeerde Nederlandse jazzmusici of juist jonge talenten. Bij veel concerten zal er een link zijn met de rijke muziekcollectie van de Centrale Bibliotheek.

Sinds een aantal jaren organiseert René van Beeck in het Amsterdamse en Haagse nachtleven tal van concerten en jamsessies. In de afgelopen jaren zorgde hij bijvoorbeeld voor muzikale matches in bekende hotspots als Mediacafé Plantage, loungeclub Cocoon, Danzig Den Haag, Cristofori en Hotel Arena. Momenteel zorgt Van Beeck voor swingende jazzsessies in club Café Brix, het Dorint Hotel Amsterdam Airport en sinds 7 juli 2007 in de nieuwe Centrale Bibliotheek van Amsterdam op het Oosterdokseiland, onder de naam 'Jazz in de Bieb'.

Op vrijdag 14 september is de legendarische Amerikaanse saxofonist Herb Geller te gast bij Van Beeck. Het concert vindt plaats in Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek. Aan de vleugel zit pianovirtuoos Rob van Kreeveld, die thuis is in zowel jazz als klassiek. Hij maakte vele composities voor Paul van Vliet, waaronder de hit 'Meisjes van dertien'. De drummer is Hans Braber, die de afgelopen jaren heeft gespeeld met onder anderen Monty Alexander, Herb Geller, Marjorie Barnes en Lex Jasper.

Op vrijdag 12 oktober (ook in de Centrale Bibliotheek) speelt trompettist Ack van Rooijen. Van Rooijen (1930) was samen met zijn broer Jerry één van de eersten, die in de jaren vijfig de 'nieuwe' jazz naar Nederland haalde en behoort nog steeds tot de Europese jazztop. In dit concert wordt Ack muzikaal bijgestaan door Paul Heller, stersolist uit de WDR Bigband, pianist Juraj Stanik, één van de beste pianisten in de Europese jazzscene, en drummer Martijn Vink, die onder meer de vaste drummer is in het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Op vrijdag 26 oktober is er een concert met de Amerikaanse pianist Hod O'Brien. O'Brien wordt bijgestaan door saxofonist Ferdinand Povel, drummer John Engels en uiteraard René van Beeck.

Op zaterdag 15 en 29 september zijn er de concerten onder de noemer 'Saturday's Dazzling Jazz' met op de vijftiende onder anderen Herb Geller en zangeres Lydia van Dam en op de negenentwintigste zangeres Esmée Bor Stotijn , trombonist Michael Rorby en pianist Rob van Kreefeld in Dorint Hotel Amsterdam Airport.

Klik
hier voor uitgebreide informatie.

(Jacques Los, 8.9.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.