Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Festival 2007 Jazz International Rotterdam

Op 21, 22 en 23 september presenteert Jazz International Rotterdam (JIR) de zevende editie van het festival, ditmaal onder de artistieke leiding van de talentvolle bassist, componist en bandleider Stefan Lievestro. Hij heeft een bijzonder programma samengesteld onder de titel 'Tonen en Kleur'. In nauwe samenwerking met De Doelen staat de Willem Burger Zaal maar liefst drie dagen lang in het teken van jazz.

Ook deze festivaleditie heeft door de inbreng van de artistiek leider een eigen gezicht gekregen. Allereerst door de presentatie van Stefan Lievestro zelf. JIR wil deze topbassist nu, na een langdurig verblijf in België, breed aan het Rotterdamse publiek presenteren. Hij treedt tweemaal op, met zijn eigen sextet (met Cyrille Oswald, een ander toptalent, op tenorsax) en met een nieuw kwartet, met daarin de fameuze Duitse trombonist Nils Wogram.

Opvallend is verder de programmering van twee grote orkesten, die de muziek van twee toonaangevende Amerikaanse jazzcomponisten zullen uitvoeren. Voor het Rotterdam Jazz Orchestra is het uitnodigen van Carla Bley en Steve Swallow het hoogtepunt in hun nog jonge carrière. Carla Bley is met haar bigband al lange tijd niet meer in Europa te horen geweest. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw houdt de traditie in ere en brengt een van de meest legendarische stukken uit het repertoire van Duke Ellington: 'Sacred Music'.

Dat Lievestro een fris en origineel programma presenteert, blijkt ook uit de keuze van de Rotterdamse band State Of Monc, die eigentijdse jazzmuziek maakt, en The Ploctones van Anton Goudsmit, de spraakmakende gitarist die altijd barst van de creatieve energie en invallen.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

(Jacques Los, 9.9.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.