Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Pure Jazz 2007

De tweede editie van Pure Jazz zal plaatsvinden in het weekend van 7 en 8 september in het culturele hart van Den Haag. Evenals vorig jaar zullen het Lucent Danstheater, Studio3, het Theater aan het Spui, het Mercure Hotel en het Spuiplein het speelterrein van Pure Jazz vormen. Dit jaar schenkt de organisatie van het festival extra aandacht aan Jazz & Words.

De naam 'Pure Jazz' dekt – zoals bij vele grote festivals – allang de lading niet meer. De vorig jaar ingezette versmelting van verschillende stijlen in de (jazz)muziek krijgt dit jaar een vervolg. Nieuwe ontwikkelingen met aanverwante stijlen als afro, latin, hiphop, world en andere podiumkunsten staan naast elkaar in het programma. Jazz blijft echter de rode draad. Toch zou het al die festivalorganisatoren van grote moed getuigen als de benaming 'jazz' veranderd wordt in 'muziek'. Nota bene één van de headliners is de Amerikaanse zangeres Oleta Adams, hoezo jazz?!

Andere grote namen op het programma zijn de jazzvocalgroep The New York Voices en de legendarische 78-jarige tenorsaxofonist Benny Golson, die een ode zal brengen aan een andere held, John Coltrane. Er is een mengeling aangetrokken van internationale artiesten uit diverse muzikale windstreken. Bojan Marcovic met zijn Balkan Brassband, het breed doorgebroken (en voorganger in een nieuwe dansstroming) Jazzanova, de jonge getalenteerde Nederlandse zanger Wouter Hamel, routiniers Hans Dulfer en Ack van Rooijen, maar ook Philip Harper, Gerard Presencer, Ralph Peterson, Joris Teepe, Sinas, Peter Beets en Ben Westbeech.

Verder presenteert Pure Jazz op verschillende podia met trots de voorpremière van Jules Deelder & New Cool Collective, het programma van Kees van Kooten & Corrie van Binsbergen en de samenwerking met de rappers Def P en Andy Ninvalle.

Voor uitgebreide informatie klik op de
website van Pure Jazz.

(Jacques Los, 27.8.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.