Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Jazz at Home

Kennismaken met jazz in een ongedwongen, intieme huiselijke sfeer. Een gezellige babbel met de muzikanten, een warm onthaal door de gastheer(-vrouw), kortom: gezellig jazz-genieten. Wat leent er zich beter toe dan een Mechelse huiskamer?

In Mechelen is sinds enkele jaren een positieve muzikale tendens aan de gang. Wat echter veel mensen niet weten is dat deze Belgische stad ook in de jazzwereld iets te betekenen heeft. Heel wat bekende jazzmusici zijn met Mechelen verbonden, zoals Frank Vaganée, saxofonist en leider van het Brussels Jazz Orchestra, Tom Mahieu, saxofonist en leerkracht aan het Mechels Conservatorium, de internationaal bekende percusionnist Chris Joris en de beroemde dwarsfluitist Stefaan Bracaval.

Elke tweede en vierde vrijdag van de maand is er live jazzmuziek te beluisteren in de Jazzzolder. Regelmatig worden er kleine jazzoptredens gegeven in de gezellige cafeetjes op de Vismarkt, zoals Mille, Den Akker en 't Ankertje aan de Dijle. Ook het kunstencentrum nOna programmeert jazzconcerten. Er is dus ruimschoots interesse voor jazz in Mechelen.

'Jazz at Home' is oorspronkelijk een idee van JCI (Junior Chamber International) Mechelen, die dit evenement tweemaal succesvol organiseerde. Voor de derde editie van 23 september 2007 neemt de Jazzzolder het voortouw in samenwerking met Cultuurcentrum Mechelen en JCI Mechelen.

Start- en eindpunt is in de Mechelse Stadsschouwburg (Keizerstraat 3), waar je ook iets kunt eten en drinken. Tussen 13.30 en 14.00 uur leg je er je jazz@home-namiddag vast. Je kiest drie optredens uit en begeeft je met je routekaart naar (historische) huiskamers, binnentuinen en andere mooie plekjes in de Mechelse binnenstad. Kijk
hier voor het programma. Je betaalt één prijs voor alle concerten. 's Avonds vanaf 19.00 uur genieten alle deelnemers samen van de avondapotheose bestaande uit een supporting act (4in1 met Jean-Paul Estiévenart, winnaar van de Django d'Or 2006 jong talent) en een hoofdact (het internationaal bekende Aka Moon).

Tickets kunnen hier online besteld worden of per telefoon (0032) (0)15294000.

(Cees van de Ven, 24.8.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.