Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Jazz op verzoek #1
Dave Douglas Keystone Sextet bij jazz@vpro


In deze nieuwe rubriek richt Draai om je oren de schijnwerpers op radioprogramma's, die in onze ogen zeer de moeite waard zijn en die on demand te beluisteren zijn via internet. Daarbij gaat het - u had het niet anders verwacht - natuurlijk weer om 'jazz en meer'.

"Het grote probleem van het Dave Douglas Keystone Sextet is dat er op het podium veel lijkt te gebeuren, maar de muziek weinigzeggend is. De solo's blijven vlak en de muziek straalt weinig kracht en explosiviteit uit, hoewel de muzikanten daar - te oordelen naar het volume - toch veel moeite voor lijken te doen." Zo oordeelde onze correspondent Alexandra Mientjes in haar recensie van het concert dat deze formatie 2 mei jongstleden in het Bimhuis gaf.

Al werkend aan de nieuwe menupagina 'Jazz op de radio', die u binnen afzienbare tijd op Draai kunt verwachten, kwam ik terecht op de site van Jazz@vpro. Wie de moeite neemt om die eens rustig te bekijken, ontdekt daar een schatkamer van online beluisterbare jazz. Zo liep ik dus tegen bovengenoemd concert aan, dat in de Jazz@vpro-uitzending van 31 augustus gedurende twee uur werd uitgezonden.

Dat muzieksmaak een zeer persoonlijke zaak is, kon ik al na enkele minuten luisteren constateren, want in mijn ogen gaat het hier niets meer of minder om een wereldconcert. Hedendaags eclectisch, zeer groovy, doorsneden met interessante samples en sfeervolle noises en sterke composities. Wellicht niet zo radicaal als onze eigen Gatecrash, maar zeker puttend uit dezelfde voedingsbronnen.

Oordeel zelf en beluister het concert hier.

Meer weten?
  • Onze recensie van het concert dat het Dave Douglas Keystone Sextet gaf in het Amsterdamse
        Bimhuis op 2 mei 2007.

    (Maarten van de Ven, 26.9.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.