Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Harry Velleman initiatiefnemer nieuw jazzlabel

Op 20 juli 2006 overleed Job Zomer, oprichter van het jazzlabel Munich Records en groot jazzliefhebber. Het label distribueerde sindsdien nog wel de successen uit het verleden en nieuwe releases van andere jazzlabels, zoals Jazz-N Pulz, maar brengt zelf geen nieuwe releases meer uit. Productmanager en producer Harry Velleman, voorheen werkzaam voor Munich, is dan ook verheugd dat hij erin geslaagd is een nieuw onderkomen te vinden voor door hem geïnitieerde jazzreleases bij de Foreign Media Group, via het nieuwe label Foreign Media Jazz.

Dit jazzlabel kent een zelfstandig A&R-beleid onder aanvoering van Velleman, die al vele jaren zeer actief is binnen de Nederlandse en internationale jazzscene. Hij zal zich samen met labelmanager Martijn Bosch inzetten voor de productie en promotie van kwalitatief hoogwaardige jazzproducten. Naast Brilliant Jazz, het andere label van Foreign Media Music, zal dit label zich richten op de top van de hedendaagse generatie Nederlandse jazzartiesten. Foreign Media Jazz zal zo'n 5 à 6 (internationale) releases per jaar brengen.

De allereerste release is de nieuwe cd 'A Journey That Matters', het derde album van saxofoniste Tineke Postma (foto). Aan het eind van de zomer zal deze cd van Postma ook worden uitgebracht in Japan, Duitsland, Frankrijk, Engeland, de VS, Canada en meer belangrijke jazzlanden. Op dit moment voert Foreign Media Jazz gesprekken met een aantal gevestigde en enkele nieuwe nationale jazzartiesten en acts. Het label zal spoedig bekendmaken welke nieuwe releases er in 2007 nog meer te verwachten zijn.

Brilliant Jazz is daarnaast al een aantal jaren actief op de nationale en internationale jazzmarkt. Het label richt zich met name op de bekende jazznamen en heeft succesvolle compilaties uitgebracht met materiaal van het Savoy-label, waaronder een 20 cd-box. Op dit moment wordt een serie driedubbelcd's uitgebracht onder de naam 'The Small Group Sessions' van onder anderen Charlie Parker en Fats Navarro. Daarnaast heeft Brilliant Jazz een serie dubbelcd's & dvd's uitgebracht van Dutch Swing College Band, Pia Beck en Rosenberg Trio. Ook de 10 cd-box 'Dutch Jazz Collection' is een succesvolle release geweest. In april werd het begin dit jaar door Brilliant Jazz georganiseerde concert van Rita Reys in Carré op dvd uitgebracht.

(Jacques Los, 2.7.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.