Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Centrale Bibliotheek Amsterdam presenteert Jazz in de Bieb

Vanaf deze maand organiseert en geeft bassist René van Beeck regelmatig jazzoptredens in de nieuwe Centrale Bibliotheek van Amsterdam op het Oosterdokseiland bij het Centraal Station.

Aanstaande vrijdag 20 juli ontvangt Van Beeck altsaxofonist Benjamin Herman, die speciaal voor die avond een selectie heeft gemaakt van zijn favoriete songs die uitgebracht zijn op het beroemde jazzlabel Blue Note. Herman, een superveelzijdig saxofonist die zich in vele stijlen thuisvoelt. Hij is leider én oprichter van het hippe New Cool Collective, speelt met zijn eigen kwartet, speelde afgelopen weekend op het North Sea Jazz Festival nog met de Engelse toppianist Stan Tracy, maar toerde bijvoorbeeld ook met zijn jeugdidool Paul Weller. In 2006 was hij de winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs 2006, de belangrijkste onderscheiding op jazzgebied in Nederland. Het kwartet in de bibliotheek bestaat naast Herman en Van Beeck uit pianist Cees Slinger en drummer Joost van Schaik.

Op 17 augustus is het de beurt aan een kwartet rond zangeres Soesja Citroen. Haar debuut in 1982 op het North Sea Jazz Festival luidde het begin in van een glansrijke zangcarrière. Zij maakte daarna meerdere platen en met Soesja Citroen Sings Thelonious Monk brak zij in 1983 als zangeres en tekstdichter definitief door. De internationale erkenning die zij sindsdien alom verwierf met haar optredens in Europa en Amerika is groot. Zo noemde het Amerikaanse blad Jazz Times Citroen in 1997 'absolutely sensational'. Inmiddels is haar derde cd als singer/songwriter bij Challenge Records uitgebracht. 'Don’t Cry Baby' bevat een breed scala aan sferen: van samba's tot blues, van pure singer/songwriter-stukken tot jazz ballads. In de bibliotheek speelt Citroen samen met Berend van den Berg op piano, René van Beeck op bas en Joost Kesselaar op drums.

Kaarten kosten € 10,- (met een bibliotheekkaart of een stadspas € 7,50) en zijn dagelijks verkrijgbaar tussen 10 en 22 uur bij de ticketshop in de Centrale Bibliotheek (vanaf 7 juli) of online via het
AUB (daar geldt wel een toeslag).

Meer weten?
  • Klik hier voor meer informatie.

    (Cees van de Ven, 18.7.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.