Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




CDR leent gratis nieuwe tracks uit van Eric Vloeimans

Op 14 juli treedt trompettist Eric Vloeimans op tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam met 'Gatecrash'. De Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) en Challenge Records bieden gratis drie gloednieuwe tracks van Vloeimans digitaal te leen aan. Deze zijn live opgenomen in de Rotterdamse club Lantaren/Venster tijdens de opnamesessie voor het succesvolle album 'Gatecrashin’'. De tracks zijn nog nooit eerder uitgebracht. Via www.muziekweb.nl kunnen de tracks vanaf donderdag 12 juli gratis worden gedownload. Vervolgens kunnen ze zeven dagen lang worden afgespeeld op de eigen pc.

Naast alle albums en de drie nieuwe tracks van Eric Vloeimans leent de CDR nog veel meer muziek uit van artiesten die optreden op het komende North Sea Jazz Festival. Muziek van Chick Corea, Benjamin Herman, Dave Holland en Tomasz Stanko en nog veel meer artiesten is ook gratis digitaal te leen. Kijk voor meer informatie op de website.

Sinds 2005 leent de CDR een gedeelte van haar collectie van 300.000 cd's digitaal uit. Het aanbod bestaat momenteel uit 7.000 albums met klassieke, jazz-, wereld- en indiepopmuziek. Tot nu toe werden maar liefst 750.000 tracks digitaal geleend. Het digitaal uitlenen van muziek is ontwikkeld door de Centrale Discotheek Rotterdam, met medewerking van Buma/Stemra, Bibliotheek.nl en de deelnemende muziekmaatschappijen.

(Maarten van de Ven, 12.7.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.