Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Blue Note Festival krijgt wintereditie

Er komt een wintereditie van het Gentse Blue Note Records jazzfestival. De organisatoren zullen daarvoor samenwerken met het Nederlandse North Sea Jazz en het London Jazz Festival.

De wintereditie van Blue Note wordt een vierdaags festival, waarvan er twee dagen plaatsvinden in Gent. De Gentse concerten zouden zijn gepland op 28 februari en 2 maart, in de concertzaal van de Bijloke. De toegangsprijs wordt goedkoper dan bij de zomereditie en de namen op de affiche zullen wellicht iets bescheidener zijn.

De organisatoren willen vooral Belgisch talent programmeren. "Omdat we indoor werken, kunnen we ook intimistischer en 'dieper' gaan qua muziek", zegt organisator Bertrand Flamang.

Het zomerfestival Blue Note Records, waarvan u deze week een recensie kunt verwachten op onze site, heeft 31.500 bezoekers gelokt. Vorig jaar waren er 29.000 toeschouwers. Blue Note had dit jaar gehoopt op 35.000 festivalgangers, maar door het slechte weer werden het er minder dan verwacht. "Muzikaal was het programma echter beter dan ooit", vindt Flamang.

Bron:
Knack

(Maarten van de Ven, 30.7.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.