Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Affaire biedt weer gratis kwaliteitsjazz

De-Affaire is een zevendaags gratis festival dat verder loopt dan de Vierdaagse. Dit jaar alweer de 21ste editie. Net als elk jaar ook deze keer een scala aan acts. Op de-Affaire valt van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 juli elke avond wat te ontdekken. Naast een hoop pop, rock, en dance heeft het festival ook dit jaar weer een interessante jazzprogrammering. Aan de oever van de Waal (Habana) kan men elke dag in een fijne ambiance genieten van zeer uiteenlopende jazzconcerten.

Een greep uit het programma. Zaterdag een cocktail van jazz, Europese en Brits-Amerikaanse volksmuziek, rock, moderne klassieke muziek en 'instant composing' bij Bite The Gnatze, de band rond gitarist/banjospeler Paul Pallesen met in de line-up onder meer Joost Buis op de trombone, Jasper le Clerq en Maurice Horsthuis op viool en Alan Purves op drums. Een dag na zijn optreden op het North Sea Jazz Festival treedt trompettist Eric Vloeimans op met zijn formatie Gatecrash, samen met Jeroen van Vliet (toetsen), Gulli Gudmunsson (bas) en Jasper van Hulten (drums). Muziek variƫrend in klankkleur van subtiele oosterse meditatieve en impressionistische klanken tot heftig groovy en jazzrock-achtig swingend.

Harmen Franje zien we twee dagen achter de toetsen; op dinsdag speelt hij met saxofonist Robin Verheyen, bassist Clemens van der Feen en drummer Flin van Hemmen in het Narcissus Quartet, dat eigen werk combineert met vrije improvisaties. Woensdagavond is de pianist te zien met Osmosis, een warmbloedige smeltkroes van culturen, waarvan ook violist Oene van Geel, saxofonist Guillaume Orti, bassist Mark Haanstra en slagwerker Chander Sardjoe deel uitmaken. Verder zijn er nog optredens van Brown vs. Brown, het Rinus Groenveld/Jan Reinen Kwartet en Monsieur Dubois.

Alle optredens zijn gratis. Kijk op de
website van de Affaire voor meer informatie over het programma.

(Maarten van de Ven, 13.7.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.