Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Summer Jazz Workshop
van 9 tot en met 13 juli 2007

Het Conservatorium van Amsterdam en The Manhattan School of Music bieden amateur jazzmusici en jazzstudenten de kans een week lang lessen te volgen van gerenommeerde docenten. Jaarlijks komen jazzfans van over de hele wereld naar de hoofdstad om gedurende de Summer Jazz Workshop kwalitatief hoog muziekonderwijs te volgen aan een van de belangrijkste jazzinstituten in Europa.

Voor het eerst doen er dit jaar ook prijswinnaars mee: op het International Jazz Festival 2007 in Enschede won Mathis Petermann (trompet) de solistenprijs als beste koperblazer, op het Nationaal Big Band Concours 2007 in Hoofddorp was de jury het meest onder de indruk van Maart van Baalen (trompet). Het Conservatorium van Amsterdam heeft als prijs een gratis deelname aan de Summer Jazz Workshop beschikbaar gesteld. Door de prijs expliciet uit te schrijven voor de beste koperblazer, hoopt het Conservatorium meer aandacht te vestigen op de rol van koperinstrumenten in de jazzmuziek en jonge koperblazers te stimuleren en aan te moedigen.

Tijdens de week van de Summer Jazz Workshop wordt de Duke Ellingtonzaal van het Conservatorium omgetoverd tot een heuse jazzclub (met bar!). In de avonduren worden daar concerten en jamsessies georganiseerd, die gratis toegankelijk zijn.

De Summer Jazz Workshop staat onder leiding van Justin DiCioccio (hoofd van The Manhattan School of Music). De lessen worden verzorgd door Cecil Bridgewater (trompet), Garry Dial (piano), Fay Claassen (zang), Maarten van der Grinten (gitaar), Ernst Glerum (bas), Yaniv Nachum (saxofoon), Simon Rigter (saxofoon) en Joost Lijbaart (drums).

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

(Jacques Los, 28.6.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.