Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




SJU Jazzpodium viert jubileum

De Stichting Jazz en Geïmproviseerde Muziek Utrecht (SJU) bestaat dertig jaar. Om dit te vieren organiseert de SJU van woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli een speciaal 'verjaarprogramma' op haar podium en in de stad Utrecht. Vijf dagen met gevarieerde festiviteiten voor een gevarieerd publiek; voor jazzliefhebbers en (nog) niet-jazzliefhebbers.

Ruim twintigduizend bezoekers weten jaarlijks het SJU Jazzpodium te vinden aan de Varkenmarkt in Utrecht. Zeven dagen per week vinden daar activiteiten plaats die te maken hebben met jazz, geïmproviseerde muziek en alles wat daar in de buurt komt. Vanzelfsprekend zijn de kernactiviteiten van de SJU ook terug te vinden in het festivalprogramma. Grote namen die het festival komen opluisteren, zijn Michiel Borstlap, Gijs Hendriks, Sinas en Denise Jannah. Ook het razendpopulaire RijmTijd (featuring Dillectronik) krijgt een plaats binnen het festival.

In een tiental Utrechtse kroegen treden combo's van het Utrechts Conservatorium op en bandjes die eerder op de Club Djazzive-avonden in de SJU hebben laten horen wat ze waard zijn. Klapstuk wordt het Pleinvrees-project. Zondagavond 1 juli treedt op de Neude een mega-bigband op van musici die eerder die dag hebben deelgenomen aan diverse workshops, waaronder de workshops Jazz for Kids.

Kijk op de
website voor het volledige programma en alle locaties.

(Jacques Los, 1.6.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.