Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Eindhovense jazzfestival gecanceld

Het Eindhovense Jazz- en Blues Festival gaat dit jaar niet door. De eerder dit jaar aangekondigde verhuizing van het festival van eind augustus naar begin november blijkt onhaalbaar. De Stichting Jazz in Lighttown richt nu al haar pijlen op volgend jaar. Voor de editie 2008 wordt zowel naar een andere datum als naar een andere opzet voor het festival gezocht. Dit stelt voorzitter Hans Brian van de Stichting Jazz in Lighttown.

Begin november wordt een besluit genomen wanneer én of het festival nieuwe-stijl zal plaatsvinden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Stichting City Dynamiek. City Dynamiek onderzoekt momenteel of er voor dit brede en amusementsgerichte festival nog wel plek is op de Eindhovense evenementenkalender, aldus Eric Boselie van City Dynamiek. Sponsoren en horecaondernemers klaagden vorig jaar over de teruglopende kwaliteit van het festival.

Begin dit jaar liet Jazz in Lighttown weten het muziekfestival van het laatste weekeinde van augustus te willen verplaatsen naar het eerste weekeinde van november. Het festival kampte de laatste jaren met teruglopende bezoekersaantallen, volgens Brian mede veroorzaakt door festivalvermoeidheid. In november zou het festival kunnen aanhaken bij de uitreiking van de Edison Jazz Awards, dit jaar voor het eerst in Eindhoven. De Stichting heeft gisteren laten weten hier vanaf te zien.

De Stichting wil vasthouden aan het concept van een gratis toegankelijk, breed publieksfestival. Dat paste volgens Brian niet in de programmering rondom de Edison Awards. Bovendien vindt Brian november geen geschikt tijdstip. Als nieuw, geschikt tijdstip denkt hij aan een weekeinde in de periode tussen half mei en begin augustus. "Ons festival moet niet bijten met andere festivals in de stad. Bovendien wil ik na de jazzfestivals in Breda en Den Bosch."

Bron: Eindhovens Dagblad

(Maarten van de Ven, 20.6.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.