Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Deloitte Jazz Award 2007 gaat naar Ben van Gelder

Saxofonist Ben van Gelder heeft woensdagavond in het Bimhuis in Amsterdam de Deloitte Jazz Award 2007 gewonnen. Hij komt uit Groningen en won eerder het Prinses Christina Concours (2004). Hij begon zijn conservatoriumstudie in Amsterdam en verhuisde vorig jaar naar New York. Daar studeert hij aan de New School University.

De jury prees Van Gelder om zijn muzikale integriteit, weloverwogen repertoirekeus en zeer persoonlijke geluid. De saxofonist mag een concert geven in de Koorzaal van het Concertgebouw te Amsterdam op vrijdag 27 juli 2007 in de serie Robeco Jazzcafé Live en is tevens uitgenodigd voor een optreden op de Brussels Jazz Marathon 2008.

De prijs is een aanmoediging voor getalenteerde jazzmusici die in Nederland zijn gevestigd, al een zekere bekendheid genieten en aan het begin van een internationale carrière staan.

In de finale moest Van Gelder het opnemen tegen pianist Rembrandt Frerichs en trompettist Rik Mol. Het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw, onder leiding van Henk Meutgeert, begeleidde de kandidaten. Van Gelder ontving een bedrag van 20.000 euro. De andere finalisten kregen elk 2500 euro.

Eerdere winnaars van de Deloitte Jazz Award waren Oene van Geel, David Kweksilber, Joris Roelofs, Stefan Lievestro en Jeffrey Bruinsma.

Meer weten?
  • Onze recensie van het concert dat Ben van Gelder met de Young Allstars gaf in het Amsterdamse
        Bimhuis op 31 mei 2006.
  • Onze recensie van de cd 'Release' van de Young Allstars.

    (Jacques Los, 14.6.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.