Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Defunkt naar Nederland

De jazzfunkgroovemachine Defunkt rolt weer en doet dat al sinds 1978. Onder leiding van de free-jazz trombonist Joseph Bowie en zijn sidekick, bassiste Kim Clarke, is Defunkt in de beginjaren gegroeid tot een van de origineelste funkbands ooit. Zaterdag 7 juli is de Amerikaanse groep in originele bezetting te zien in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer.

Na vijf jaar en drie albums hield de oorspronkelijke bezetting het voor gezien en trok Bowie zich kortstondig terug uit de muziek. In 1986 begon de groep haar tweede leven en inmiddels is Defunkt een begrip in de jazzwereld, met een geluid waarbij de oorspronkelijke rauwheid enigszins heeft ingeboet voor meer toegankelijke jazz en funk. Met andere woorden: meer party, meer swing en meer ruimte voor solo's. Ook Bowie heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een gewaardeerd (jazz)musicus, die - buiten zijn werk voor Defunkt en The Defunkt Bigband - samenwerkte met Charlie Haden, David Murray, Count Basie en het Vienna Arts Orchestra.

Defunkt bracht meer dan 15 albums uit en stond overal ter wereld op het podium met grootheden als James Brown, Isaac Hayes, Prince, Larry Graham en Maceo Parker. Behalve Bowie en Clarke bestaat de band uit: Ronny Drayton (gitaar), Bill Bickford (gitaar), Kenny Martin (drums) en John Mulkerin (trompet).

Meer weten?
  • Lees Eddy Determeyers interview met Joseph Bowie.
  • Bestel kaartjes voor dit concert via Ticket Service.
  • De website van Defunkt.
  • De website van Cultuurpodium Boerderij.

    (Maarten van de Ven, 7.6.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.