Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




BNR Nieuwsradio stopt met 'Dulfer Jazz'

BNR Nieuwsradio stopt met het programma 'Dulfer Jazz'. Saxofonist Hans Dulfer maakt volgende week maandagavond om middernacht zijn laatste uitzending, tot groot verdriet van de maker, die het puur uit liefde voor de jazz en als hobby deed; zijn salaris bedroeg 250 euro bruto per uitzending.

Dulfer, die al veel adhesiebetuigingen ontving, snapt niets van het besluit. "Ik zeg altijd dat jazz en zakendoen op elkaar lijken: in beide gevallen probeer je iemand te overtuigen. Maar misschien dat de nieuwe hoofdredacteur een antipathie jegens jazz voelt." Volgens hem was het een van de best beluisterde programma's van de zender.

BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel ontkent dat het schrappen van 'Dulfer Jazz' te maken heeft met gebrek aan kwaliteit of antipathie tegen jazz. "Wij zijn een nieuwszender, en daarin past een jazzprogramma niet. Het is doodzonde, maar het past gewoon niet in de nieuwe koers die we hebben gekozen."

Saxofonist Dulfer heeft intussen geen idee of hij nog ergens terecht kan met zijn jazzprogramma, maar zelf houdt hij alle opties open. Misschien iets voor Radio 6?

Bron: de Volkskrant

(Maarten van de Ven, 21.6.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.