Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Trombonisten kleuren Les Trois Jours 2007

De zeventiende editie van Les Trois Jours doet opnieuw een greep uit de actuele Europese jazz en brengt vier bijzondere trombonisten voor het voetlicht. Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 mei presenteert Les Trois Jours 2007 in het Groningse Grand Theatre een uitschuifbaar menu van internationaal vermaarde trombonisten.

In het Duitse tromboneduo Konrad Bauer/Nils Wogram ontmoeten twee generaties improvisatoren elkaar. De Franse trombonist Yves Robert is te gast bij Erdmann 3000, één van Duitslands meest avontuurlijke formaties van dit moment, met onder meer gitarist Frank Möbus. Een Nederlandse première komt van de Berlijnse trombonist Johannes Bauer, die zijn nieuwe trio AUS presenteert, waarin 's werelds meest powervolle trombonist te horen is met de geniale Australische ritmesectie Clayton Thomas/Tony Buck.

Naast dit internationaal trombonistenoverzicht biedt Les Trois Jours ruimte voor een opvallend samenwerkingsproject van het Turks-Nederlandse trio Baraná met een opmerkelijke instrumentalist: de Italiaanse tamboerijnspecialist Carlo Rizzo. De Brusselse saxofonist Erwin Vann brengt zijn trio Let's Call Ed met Fender Rhodes-pianist Jozef Dumoulin en de inventieve drummer Dré Pallemaerts.

Les Trois Jours 2007 wordt afgesloten met een optreden van Attwenger, dat in Oostenrijks dialect een absurde maar opwindende mix maakt van trekharmonica, slagwerk en elektronische beats.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

(Jacques Los, 8.5.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.