Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nederlands Jazz Archief presenteert cd met liveopnamen Chet Baker

Op donderdag 10 mei 2007 presenteert het Nederlands Jazz Archief in de Casablanca Jazzclub aan de Zeedijk 26 te Amsterdam de eerste cd uit de nieuwe serie 'Jazz At The Concertgebouw'. In deze serie verschijnen exclusieve liveopnamen die impresario Lou van Rees in de jaren vijftig maakte tijdens de door hem georganiseerde jazzconcerten.

Het Chet Baker Quartet met pianist Dick Twardzik gaf in september 1955 twee concerten in het Scheveningse Kurhaus en het Amsterdamse Concertgebouw, die grote indruk maakten. Met de cd 'Indian Summer - The Complete 1955 Concerts In Holland' brengt het NJA nu voor het eerst de complete liveopnamen daarvan uit, inclusief de nooit eerder op de plaat verschenen muziek die Chet Baker in het Concertgebouw speelde.

Tijdens deze presentatie zullen de eerste exemplaren van de cd worden uitgereikt aan enkele jazzliefhebbers die er in september 1955 in het Concertgebouw bij waren, onder wie literator Bernlef en fotograaf Eddy Posthuma de Boer. Diens concertfoto's sieren ook de cd.

(Jacques Los, 7.5.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.