Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Masha Bijlsma viert feest

Gedurende het seizoen 2007/2008 viert zangeres Masha Bijlsma het 15-jarig bestaan van haar loopbaan als jazzzangeres. In het kader daarvan is een tournee georganiseerd met haar Super Band, bestaande uit Rob van den Broeck (piano), Henk de Ligt (bas), Dries Bijlsma (drums), Tony Lakatos (sax) en Bart van Lier (trombone) en zal aan het eind van het jaar een nieuwe cd uitkomen. Op 11 en 12 mei concerteert Bijlsma in respectievelijk De Tor in Enschede en het Bimhuis in Amsterdam. Op andere data zijn er optredens in Duitsland en Zwitserland.

Masha Bijlsma behoort zeker tot de betere Nederlandse jazzvocalisten. Ze oogst ook buiten de landsgrenzen veel succes. Ze toerde succesvol in Duitsland, Zwitserland, België, Engeland, Griekenland, Indonesië en de VS. Ze trad op voor radio en tv, en op belangrijke festivals, zoals het North Sea Jazz Festival.

Inmiddels heeft ze een viertal cd's op haar naam staan, waarop onder anderen Eric Vloeimans, Bart van Lier, Tony Lakatos, Bob Malach, Gé Bijvoet, Jarmo Hoogendijk en Rob van den Broeck te horen zijn. Haar repertoire bestaat uit stukken van onder meer Thelonious Monk, Charlie Haden en Jasper van 't Hof. Zelf schrijft ze ook teksten op bestaande composities, zoals Tony Lakatos' 'A Dream Come True', Charlie Mariano's 'Good Time' en Charlie Hadens ballad 'First Song', die zij onder de titel 'Song For Abbey' opdroeg aan zangeres Abbey Lincoln.

Kijk voor meer informatie op haar website.

Meer weten?
  • Onze recensie van het concert van de Masha Bijlsma Band in Kraaij & Balder, Eindhoven op 5 december
        2005.

    (Jacques Los, 3.5.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.