Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Festival de Muzen 2007

Van 7 tot en met 10 juni is het weer zover: het eigenzinnige Festival de Muzen presenteert dan wederom een weergaloos programma op de Eemlandse podia. Behalve jazz, poetry en art, is de tweede editie van het festival verrijkt met dans, Indiase muziek en film. Een keur aan topartiesten, gevestigde namen, oude meesters en aanstormend talent, geprogrammeerd op drie verschillende locaties in Baarn en Soest: De Speeldoos Baarn, Cabrio Soest en Artishock Soest. Het festival is een initiatief van Stichting Festival de Muzen, in samenwerking met Jazzpodium Artishock Soest.

Nieuw in het festival is The JazzFactor, een masterclass programma voor jong improviserend talent, ondersteund door De Vijfde Verdieping en Het Prins Bernhard fonds. Onder begeleiding van professionele topmusici presenteren jeugdige talenten zich aan een deskundige jury. Nieuw is ook het element dans, met voorstellingen door Vraja Sundari Keilman en Dance Company Samadhi. Festival de Muzen krijgt in 2007 internationale allure door optredens van de Britse DJ Graham B, de Zuid-Koreaanse pianiste Soo Cho en een bijzonder raga concert van de Indiase broers Hussain uit India.

Gebleven is de uitreiking van de Amer Award. De prijs wordt op 9 juni uitgereikt aan Cees Schrama door Hans Dulfer, tijdens het mini-jazzfestival in Openluchttheater Cabrio Soest, het hoogtepunt van het festival. Na concerten van het Anton Goudsmit Quartet en Stormvogel's Alter Ego met Tineke Postma wordt het podium vrijgemaakt voor een openlucht dance party met JazzJuice, Praful, Tamara Maria en SaraLee. Festival de Muzen wordt afgesloten op 10 juni in Artishock Soest met een knallende jazzparty: jazzbanket, film, poetry, concerten en supersessies met talloze topartiesten.

Meer weten?
  • Klik hier voor meer informatie over het programma van Festival de Muzen.
  • Onze recensie met fotoverslag van het concert dat Soo Cho onlangs gaf in Wilou's Basement,
        Veldhoven.
  • De uitreiking van de Amer Award 2006 aan saxofonist Tony Vos.

    (Jacques Los, 20.5.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.