Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Dag van de Nederlandse Jazz volgeboekt

Tot grote vreugde van de organisatie is het dagprogramma van de Dag van de Nederlandse Jazz nagenoeg volledig volgeboekt. De dag is een initiatief van Stichting JazzNL en Buma Cultuur en vindt voor het eerst plaats op 11 mei 2007 in conferentiecentrum De Observant in Amersfoort. De dag is bedoeld voor iedereen die op een professionele wijze bezig is met Nederlandse jazz. Er hebben zich voor deelname meer dan 200 organisaties aangemeld en ruim 600 professionals. Om de enorme toestroom van deelnemers goed te laten verlopen zijn enkele activiteiten ondergebracht in de nabijgelegen St. Aegtenkapel.

Voorzitter Lodewijk Bouwens spreekt van een groot succes. "Dit is voor een eerste keer natuurlijk fantastisch. Het is mooi om te zien, hoezeer jazz leeft onder de mensen. De hele Nederlandse jazzindustrie bijeen onder een dak: van muziekstudenten tot programmeurs, journalisten en organisatoren en ga zo maar door. Het belooft een onderhoudende en leerzame dag te worden, met een boeiend dagprogramma van seminars, symposia, workshops en informatiestands."

In verband met de enorme interesse en de daarmee samenhangende drukte, heeft de organisatie besloten dat men zich uiterlijk tot 6 mei 17.00 uur online nog kan registeren. Aanmeldingen na dit tijdstip kunnen niet meer in behandeling worden genomen. Het showcase-programma met 28 acts, dat 's avonds plaatsvindt op 4 locaties in de binnenstad is nog wel toegankelijk. Concertbezoek is gratis en er is geen extra registratie noodzakelijk.

De Dag van de Nederlandse Jazz is een treffen van jazzmusici, boekingskantoren, radiostations, journalisten en geschreven media, platenmaatschappijen, distributeurs, studio's, conservatoria, jazzclubs en festivals. Musici kunnen er ook terecht voor webdesign, studiofotografie, biografie-hulp, demo-analyse, Buma Stemra, Sena en Norma. Het is een interactieve jazzmarktplaats, die vraag en aanbod bij elkaar brengt en fungeert als een zakelijk instrument voor jazzmusici die hun muziek optimaal willen exploiteren. Naast de markt is er een Jazzcarrousel en zijn er symposia en panels en 's avonds 28 showcases waar bands zich kunnen presenteren aan industrie en publiek.

(Jacques Los, 5.5.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.