Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Topacts en veel variatie op Amersfoort Jazz Festival

Stichting Keistad Jazz presenteert het programma voor de 28ste editie van het Amersfoort Jazz Festival, van 11 tot en met 13 mei 2007. Met hoofdacts als The Jazz Orchestra Of The Concertgebouw featuring Trijntje Oosterhuis, Saskia Laroo, Boris, Hans Dulfer, Rita Reys en artist in residence Gino Vannelli, spreekt Stichting Keistad Jazz met een zekere trots van de beste programmering ooit.

Behalve de genoemde hoofdacts is met artiesten als Sanna van Vliet, Ferdinand Povel, Stefan Lievestro, Jesse van Ruller, Harmen Fraanje, Peter Beets, Dick de Graaf, Tineke Postma de fine fleur van de Nederlandse jazz vertegenwoordigd. Exotische klanken worden verwacht van acts als Tamara Maria, Trio Nuevo en Johnny Tevreden. Verder hoopt de organisatie met jazzdance en soulacts als Get The Funk, JazzJuice, DJ Briskey en DJ Kikke te voorzien in de behoefte van een jonger publiek.

Verrassende acts op het programma zijn Jette van der Meij, de bekende Amerikaanse close harmony group M-Pact, runner-up in de Nederlandse jazz Room Eleven en JazzPoetry van Stormvogels Alter Ego, met Tineke Postma en Thijs van Otterloo. Op uitnodiging van Keistad Jazz stelt Thijs Borsten een Amersfoortse all-star band samen, met onder meer Eef Albers en Leo Janssen. Voor de kinderen is er Trio Vidalita. Op zondagmiddag strijden vier jonge jazzacts om de Amersfoort Jazz Talent Award, een initiatief van Jazzpodium Amersfoort. Het festival wordt traditioneel afgesloten met een optreden van de Amersfoortse bigband On The Move, met gastsolist Jan Wessels.

Het festival vindt plaats van vrijdag 11 tot en met zondag 13 mei en is met zeven buitenpodia en jaarlijks meer dan 115.000 bezoekers het grootste gratis buitenfestival van Nederland. Vrijdagavond 11 mei opent het festival traditioneel met talloze optredens in de horecagelegenheden in de binnenstad. Op zaterdag en zondag vinden vanaf het middaguur tot laat in de avond optredens plaats door nationale en internationale topartiesten in uiteenlopende stijlen van jazz.

De website van het festival biedt een volledig programma-overzicht, informatie over de artiesten, geluidsfragmenten en festivalnieuws.

(Jacques Los, 27.4.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.