Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nominaties Deloitte Jazz Award bekend

Altsaxofonisten Ben van Gelder en Joris Posthumus, pianisten Franz von Chossy en Rembrandt Frerichs, trompettist Rik Mol en vocaliste Xandra Willis zijn genomineerd voor de voorronde van de Deloitte Jazz Award 2007. Dit heeft de jury bekendgemaakt. Zij spelen op woensdag 9 mei een voorronde in Theater Lantaren/Venster in Rotterdam, waarin drie kandidaten geselecteerd worden om op woensdag 13 juni een finaleronde te spelen in het Bimhuis in Amsterdam.

In de voorronde spelen de kandidaten met een klein ensemble onder leiding van voormalig Deloitte Jazz Award-winnaar Stefan Lievestro, in de finale spelen zij met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Henk Meutgeert. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs van € 20.000, de andere twee finalisten krijgen een stimulansprijs van € 2.500.

De jury wordt voorgezeten door Peter Krom en bestaat uit Hein van de Geyn (musicus, producer, docent), Amanda Kuyper (journalist, recensent), Jan Menu (musicus, producer), Jacobien Tamsma (artist manager, impresario) en Bert Vuijsje (journalist, recensent).

De Deloitte Jazz Award, bestemd voor 'talent deserving wider recognition', is een initiatief van accountants- en adviesorganisatie Deloitte. De prijs wordt - evenals de twee stimulansprijzen - ter beschikking gesteld met als doel een bijdrage te leveren aan de verdere beroepsontwikkeling van jongere jazzmusici.

(Jacques Los, 13.4.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.