Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Nederlandse muzieksector bundelt krachten in 'Huis van de Muziek'

Onlangs hebben Gaudeamus, Donemus, De Kamervraag en de gezamenlijke jazzinstellingen (Dutch Jazz Connection, Nederlands Jazz Archief en de voormalige Nederlandse Jazzdienst) besloten uiterlijk 1 januari 2008 samen te gaan in een gezamenlijk sectorinstituut voor de muziek.

Het fusie-instituut heeft de ambitie om uiterlijk per 1 januari 2008 het 'Huis van de Muziek' te zijn, de landelijke promotie- en kennisorganisatie op het gebied van muziek en het nationale en internationale muziekleven. De instelling zal hierin een stimulerende en initiƫrende rol spelen.

Janneke van Wijk (1971) is benoemd tot eerste directeur. Zij is momenteel directeur van De Kamervraag. Daarvoor was zij werkzaam bij de overheid in diverse functies. Tijdens haar studie deed zij onder meer onderzoek naar de professionalisering van het Nederlands muziekleven en de rol van de conservatoria en de orkesten hierin. Zij zal per 1 mei aanstaande starten in haar nieuwe functie.

Het Muziekinstituut wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW en wil zich vestigen op of nabij het Oosterdokseiland, in de nabijheid van het Muziekgebouw aan 't IJ en het nieuwe Conservatorium van Amsterdam.

(Jacques Los, 12.4.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.