Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Eerste Nederlandse blogradio gelanceerd: Radio 6

Eén van de komende weken treedt de publieke omroep officieel naar buiten met Radio 6 en Radio6.nl. Radio 6 is de opvolger van de restanten van de Concertzender, aangevuld met cultuurprogramma's van onder meer Radio 747 AM. De Radio 6-club is samengesteld uit mensen van de omroepen VPRO, NPS en KRO, aangevuld met enkele freelance-programmamakers en -producenten.

In de optiek van 'Hilversum' zijn nieuwe radiowebsites niet langer de traditioneel ondersteunende sites die programma-informatie bieden en de livestream van de uitzending. De opzet van de nieuwe Radio 6 is juist gestart met het web; van daaruit is het concept voor de radiozender vormgegeven. Het uitgangspunt is dat het publiek centraal staat. De invloed van het publiek op de inhoud van het programma is uiteindelijk bepalend voor een groot deel de productie van de radiozender en alles wat daaromheen online wordt aangeboden op
radio6.nl.

Eén van de weblogs die is gelinkt aan de Radio 6-website is 'Shouting Jazz', waarop Volkskrant-medewerker Koen Schouten wekelijks bericht over nieuwe en oude jazz, met nieuwe nummers, teksten, filmpjes en foto's. De nieuwste muziek is hier te horen, maar ook onvergetelijk lekker oud materiaal. Daar worden door Schouten verbanden tussen gelegd. Er zal ook regelmatig worden verwezen naar actuele gebeurtenissen, zoals concerten. De eerste aflevering behandelt de sterk jazzgetinte muziek in de films van regisseur David Lynch.

Lees hier het artikel 'Radio 6 eerste Nederlandse blogradio' op Planet Internet.

(Maarten van de Ven, 15.4.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.