Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Andere kijk op uitreiking VPRO/Boy Edgar Prijs
woensdag 11 april 2007, Bimhuis, Amsterdam

Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat geldt ook met betrekking tot (jazz)muziek. Alexandra Mientjes schreef over de uitreiking van de VPRO/Boy Edgar Prijs aan Bert van den Brink dat "het publiek met dit avondvullend programma werkelijk ondergedompeld wordt in de vele verschillende stijlen die Bert van den Brink tot in de puntjes weet te beheersen en tot uiting weet te brengen". Bij Herbert Noord roept de toekenning van de prijs aan deze pianist daarentegen de vraag op "waarom een jazzprijs - die ten overvloede vernoemd is naar een jazzliefhebber/musicus - wordt toegekend aan een musicus die eigenlijk liever geen jazzmuzikant genoemd wil worden?"

De prijsuitreiking bood zijns inziens een mooie gelegenheid het jazzgehalte van de pianist te testen. Noords bevindingen daaromtrent: "Eerste constatering: Bert is inderdaad geen jazzmusicus. Geen swing, geen blues, helaas, dan ook geen jazz. Tweede constatering: Bert is een begaafd musicus die zijn muzikale zegje met verve brengt, maar er geen opwindend verhaal van maakt."

Lees zijn concertrecensie
hier. En vergelijk die nog eens met de recensie van Alexandra Mientjes. Hans Sirks maakte een fotoverslag van dit concert.

(Maarten van de Ven, 24.4.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.