Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Volkskrant presenteert Hans Dulfers 'Best of Blue Note'-box

Na het succes van de eerste Blue Note-box en de 'Ladies On Verve'-collectie (beide nog steeds verkrijgbaar), komt de Volkskrant met een derde jazzbox: 'Best Of Blue Note', met een tiental albums uit de rijke historie van dat label, alle geselecteerd door saxofonist Hans Dulfer.

Hans Dulfer is niet alleen de bekendste en hardst werkende Nederlandse jazzmuzikant, hij is ook een van de grootste muziekexperts. Het invloedrijke jazzlabel Blue Note is deel van zijn leven. Speciaal voor de Volkskrant maakte Dulfer een selectie van tien ijzersterke cd's uit de omvangrijke catalogus. Er zitten platen bij van bekende jazzmuzikanten als Cannonball Adderley en Dexter Gordon, maar ook onbekende juweeltjes waarvan Dulfer vindt dat ze bekend moeten worden. "Dit zijn platen die je een keer in je leven gehoord moet hebben. Het liefst vaker."

In de box zit een exclusief boekje met informatie over de cd's en muzikanten, toelichtingen van Dulfer, foto's uit zijn archief en bonus-interviews met Dulfer en Blue Note-technicus Rudy Van Gelder. Het is geschreven door Volkskrant-jazzjournalist Koen Schouten.

De box bestaat uit de volgende titels: Ike Quebec - 'Heavy Soul', Cannonball Adderley - 'Somethin' Else', Tina Brooks - 'True Blue', Dexter Gordon - 'Go!', Clifford Jordan & John Gilmore - 'Blowing In From Chicago', Leo Parker - 'Let Me Tell You ’Bout It', Sonny Rollins - 'Newk’s Time', Hank Mobley - 'Reach Out!', Sonny Clark - 'Cool Struttin’' en Jimmy Smith - 'House Party'. De box kost € 49,95 (exclusief € 1,50 verzendkosten) en is te bestellen via de webwinkel van de Volkskrant.

(Maarten van de Ven, 25.4.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.