Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Siteseeing #14
Jazzdimensions


Jazzdimensions is een online magazine. De redactie wordt gevoerd in Berlijn door Carina Pranger en Frank Bongers. Vooral Carina is actief. Van de 250 geplaatste interviews heeft zij circa 90% voor haar rekening genomen. Een niet geringe prestatie. Een greep uit de geïnterviewde musici: Jim Beard, Dennis Chambers, Steve Coleman, Klaus Doldinger, Ellery Eskelin, Jan Garbarek, Andrew Hill, Yuri Honing, Charles Lloyd, Branford Marsalis, John Scofield, Ken Vandermark, Eric Vloeimans en nog vele, vele anderen, vooral oosterburen.

De rubriek 'Reviews' is eveneens van aanzienlijke importantie. Inmiddels bevat de site 1584 recensies. Ik check of Vloeimans gerecenseerd wordt, en jawel: de cd 'Summersault'. Zo kom ik ook Jasper van 't Hof tegen, Michel Petrucciani en Courtney Pine. Geen Chris Potter, maar wel Michel Portal. Bij de 'L' geen Joe Lovano, maar wel Dave Liebman en Lotz Of Music, de band van de Duitse Utrechtenaar Mark Alban Lotz. Er ontbreken vele namen bij de recensies, maar onze oosterburen en aanverwanten plus wereldmuziek en singer-songwriters (Carina en Frank houden zich ook met de laatste twee fenomenen bezig) zijn goed vertegenwoordigd.

De site bevat verder nog de menupagina's 'Live/Clubs', 'Live/Festivals', 'News', 'Links' en een bescheiden 'Shop'. Wat 'News' betreft, veel Duits nieuws dus. Interessant op deze site zijn de interviews en reviews en, voor wie naar Berlijn gaat, de lijst van clubs aldaar.

(Jacques Los, 27.3.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.