Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Interessante voorjaarsprogrammering in Bimhuis

Het kan niet op. De programmering voor de maanden april en mei van het Amsterdamse Bimhuis is uitermate gevarieerd en hoogst interessant.

Highlights in de maand april zijn onder meer Eric van der Westen's Quadrant Extended (9 april) en de uitreiking van de Boy Edgar Prijs aan pianist Bert van den Brink (11 april). Voor de mainstream-liefhebbers op 12 april tenorsaxofonist Scott Hamilton plus het trio van Rein de Graaff, een dag later gevolgd door de modernere saxofonist Mark Turner met zijn groep Sound Plaza. Daags daarop (14 april) Mario Pavone's Deez Group, met onder anderen trompettist Steven Bernstein. Op zaterdagavond 21 april is er een groot feest: 'Zeng! Han Bennink 65'. De verjaardag van de drummer wordt gevierd met het ICP Orchestra en saxofonisten Evan Parker en Peter Brötzmann. Tenslotte nog drie Amerikaanse supergroepen; The Super Quintet met David Murray (25 april), het William Parker Quartet (27 april) en de David Sanchez Group (29 april).

In de maand mei wordt ook een verjaardag gevierd; die van Piet Noordijk op vrijdag 25 mei. Het legendarische Misha Mengelberg-Piet Noordijk Quartet zal die avond afsluiten. De formidabele saxophonist James Carter komt weer terug met zijn Organ Trio (16 mei). In mei zijn ook enkele belangrijke hedendaagse Amerikaanse formaties te beluisteren: het Dave Douglas Keystone Sextet (2 mei), het Ben Allison Quartet (3 mei), het Liebman-Eskelin Quartet (4 mei), het Ned Rothenberg Trio 'The Fell Clutch', Tin Hat met onder meer Carla Kihlstedt op viool en vocalen en Mart Orton op gitaar (9 mei) en Steven Bernsteins Millennial Territory Orchestra (27 mei). Pianoliefhebbers komen ook aan hun trekken. Het Jacky Terrasson Trio, het trio van Jean-Michel Pilc en het duo Simon Nabatov/Tom Rainey spelen op respectievelijk 10, 19 en 24 mei.

Naast het Piet Noordijk-feestje zijn er nog enkele 'Nederlandse' optredens die het vermelden waard zijn: op 12 mei de Masha Bijlsma Super Band met onder anderen Tony Lakatos op saxen en Ilja Reijngoud op trombone. Bijlsma, één van Nederlands meest jazzy vocalisten, viert haar 15-jarige muzikantenbestaan met een uitgebreide tournee met haar Super Band. Op zondag 20 mei is de 'Morvin Music Night' met de groepen Talking Cows, Di Gojem, Saxmaniac en Robinson, Freitag & Caruso.

Meer weten?
  • De website van het Bimhuis.

    (Jacques Los, 24.3.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.